Terug naar het jaarverslag

Bijzondere leerstoelen

Er zijn twee Ubbo Emmius Fonds bijzondere leerstoelen.

East Asian Studies, with a focus on modern day Mongolia
Tjalling Halbertsma is UEF bijzonder hoogleraar ‘East Asian Studies, with a focus on modern day Mongolia’ bij de Faculteit Letteren. Deze leerstoel wordt mede-gesponsord door de Riverbed Foundation in Singapore en de National Council for Mongolian Studies en is nauw verbonden met het Centre for East Asian Studies Groningen (CEASG). In 2018 organiseerde Halbertsma onder meer de foto-expositie Reading North Korea met werk van Lambert van der Aalsvoort. De fotograaf brengt Noord Korea in beeld op een manier die we niet vaak zien: het is ook een land waar wordt gestudeerd, geleerd en gelezen. Daarnaast was er een uitgebreid onderzoeks-, onderwijs- en publieksprogramma rond Oost-Azië. Dit jaar is de leerstoel geëvalueerd en is besloten Halbertsma te herbenoemen voor een nieuwe periode van vijf jaar.

Comparative Multi-Level Governance and Regional Structure
Ronald Holzhacker is sinds 2016 UEF bijzonder hoogleraar ‘Comparative Multi-Level Governance and Regional Structure’ bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Deze leerstoel wordt gesteund door Unilever Indonesia en Shell Indonesia en is gelieerd aan SEA ASEAN, het Onderzoekscentrum voor Zuidoost-Azië en de ASEAN van de Rijksuniversiteit Groningen en de Gadjah Mada Universiteit in Indonesië. SEA ASEAN organiseerde in 2018 onder meer de Fall Conference in Brussel, een grote internationale bijeenkomst over de uitdagingen waar deze regio voor staat.
Holzhacker was ook te gast op de alumnibijeenkomst die samen met NUFFIC werd georganiseerd in Indonesië in november, waar ook de Indonesische minister van Milieu aanwezig was. Het thema van de avond was ‘Sustainable Communities for Circular Economy’.

.

Reading North Korea  –  Lambert van Aalsvoort